03/11/2022

Robbanásszerű növekedés az online drogériák piacán: látványosan megugrott a szépségápolási és háztartási cikkek webes értékesítése

Az okoslogisztika révén akár öt órán belül megérkeznek a drogériából házhoz rendelt termékek

A nem élelmiszer jellegű termékek vásárlása során is dinamikusan növekszik az online rendelés, illetve a házhoz szállítási megoldások népszerűsége a Rossmann és az adatvezérelt logisztikai megoldásokra specializálódott cégünk adatai szerint. Leggyakrabban a babacikkeket, a háztartási eszközöket és a szépségápolási termékeket rendelik meg webshopon keresztül a vásárlók, akik számára egyre fontosabb, hogy már aznap átvehessék rendeléseiket. A Rossmann Online Drogériában vásárolt termékek kiszállítási ideje fővárosi és agglomerációs lokáció esetén csupán néhány órát vesz igénybe, a kiszállítási kapacitás további növelése érdekében pedig együttműködésbe kezdett a vállalatunkkal, az okoslogisztikai szolgáltatóval.

A pandémia kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a vásárlók igénye az élelmiszereken túl az egyéb, a háztartásban használt termékek online megrendelése iránt. Ezzel egyidőben az is elsődleges fogyasztói elvárás lett, hogy a megrendelt termékek minél hamarabb megérkezzenek a szállítási címre.

Az online vásárlói kedv a Rossmann adatai szerint a járványhelyzet enyhülését követően is kitart. Az immár tíz éve üzemelő Rossmann Online Drogériában közel 15 000 termék érhető el, amelyek közül nagyjából 1500 kizárólag online megrendelés útján érhető el. A Rossmann a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a webes vásárlások gyors és pontos kiszállítására.

A vásárlók körében az online leadott rendelések során a babaápolási és háztartási termékek, valamint a személyes ápolási cikkek a legnépszerűbbek. Budapesten és az agglomerációban akár öt órán belül, egy órás időablakkal is átvehetőek a rendelések. A Rossmann saját adataiból kiderül, hogy a hétfő a legnépszerűbb nap a házhoz szállítás szempontjából, a vásárlók jelentős része pedig az elérhető legközelebbi időablakot választja a rendelt termékek kiszállítására, aznapi vagy másnapi kézbesítéssel.

A leginkább fejlődő terület Budapest, ahol a Rossmann saját futárszolgáltatásának köszönhetően sok új vásárlót tud elérni. Az üzletlánc a fogyasztói trendeknek megfelelve, eddig is jól működő házhoz szállítási szolgáltatást kínált online vásárló ügyfelei részére, azonban az e-kereskedelmi szektorban folyamatosan növekvő igények kielégítése céljából tovább kívánja erősíteni futárszolgáltatását.  

A drogéria-parfüméria hálózat kiszállítási kapacitásainak növelése érdekében új logisztikai partnerrel bővített. Vállalatunk mesterséges intelligencia alapú városi logisztikai megoldásai révén, akár aznapi házhoz szállítással eljuttatja a vásárlókhoz az online megrendelt termékeket Budapesten és az agglomerációban egyaránt.

„A fogyasztói trendek nyomon követése elengedhetetlen a logisztikai megoldások optimalizálásához. A vásárlói elvárások egyre inkább az online áruházakon keresztül kényelmesen elérhető széles termékpaletta, és a minél gyorsabb, akár aznapi kiszállítás felé mutatnak. Adat vezérelt logisztikai platformunk segítségével gyors és hatékony házhozszállítási szolgáltatást nyújtunk a Rossmann számára” – mondta Dr. Sáfár Károly, a DODO magyarországi képviselője. 


„Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő drogéria-parfüméria hálózataként olyan logisztikai partnert kerestünk Rossmann Futár szolgáltatásunk számára, amely szakképzett és profi futárjai révén megfelelően képviseli vállalkozásunkat a fogyasztók előtt. A DODO-val való együttműködésünk a kezdeti időszakban Budapestre és az agglomerációra terjed ki, azonban folyamatosan azon dolgozunk, hogy kiaknázzuk a partnerségben rejlő további lehetőségeket”
– tette hozzá Fürjes Ádám, a Rossmann Magyarország Kft. online marketing csoportvezetője.