20/12/2023

A logisztika műhelytitkai karácsonykor (és nem csak akkor): mi kell ahhoz, hogy az utolsó kilométeres szállítás hatékony és fenntartható legyen? 

A karácsonyi logisztika területén mindig is a szakma nagymesterei játszották a főszerepet. Csodálattal kell adóznunk a Mikulás, Jézuska, Szent Miklós vagy éppen a Weihnachtsmann tudománya előtt, hiszen a megfelelő csomagok megfelelő helyre és időben történő eljuttatása igazán nem kis feladat. Az év hátralévő részében mi is igyekszünk tartani velük a lépést, és hatékonyan, fenntartható módon biztosítani az utolsó kilométeres logisztikát. Tartson velünk, tekintsünk együtt vissza a 2023-as évre, és nézzük meg a legérdekesebb témákat, amivel itt a blogon foglalkoztunk. 

Négyből három ember gyors kiszállítást vár el az online üzletektől 

Az év első felében megnéztük, mi az, ami a vásárlók számára a legfontosabb, ha online vásárolnak. A termékek széles választéka? A kedvező árak? És mennyire lényeges a szállítás? A felmérés szerint négyből három vásárló számára kulcsfontosságú a gyors kézbesítés. A szállítási módok választékának rendkívül nagy szerepe van abban, hogy a látogatók meg is vásárolják-e a termékeket, vagy otthagyják a kosarat. Tekintse meg a vásárlói magatartásról szóló felmérés teljes eredményeit az utolsó kilométeres logisztika szempontjából

Az egyes ügyfelek számára végzett munkánk sajátosságai 

Kereskedelmi igazgatónk a Packaging Herald magazin számára készült interjúban mutatta be, hogyan különbözik az élelmiszerek kiszállítása a készételekétől, vagy hogy hogyan működik egy virtuális cross-dock. Idézze fel a beszélgetést Petr Menkyvel.  

Hogyan szerezhetünk még több elégedett ügyfelet az e-kereskedelemben? 

A meghatározott időablakokon belüli kézbesítést a karácsonyi ajándékok kiosztásában jeleskedő, fent említett „kollégáink” bravúrosan oldják meg. De azért mi sem maradunk le mögöttük. Az idősávok lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy pontosan megtervezhessék az időbeosztásukat, ami lényegesen jobb vásárlói élményt garantál. Tudjon meg többet az időablakos kiszállítás előnyeiről

A DODO integrálásának három egyszerű módja 

Azt sajnos nem sikerült kiderítenünk, hogy a Jézuska milyen technológiákat használ, és a többi ajándékfelelős szakember is féltve őrzi a titkát. Ezért nem tehettünk mást, mint hogy kitaláljuk a saját módszereinket a rendelési információk átadására. Tekintsük át együtt a három leggyakoribb módját annak, hogyan lehet integrálni egy webáruházát a DODO-val. 

Hogyan készüljünk fel a karácsonyi szezonra az élelmiszerek online értékesítése terén? 

Legyünk őszinték, általában szent Miklós, Jézuska és a kollégáik sem foglalkoznak a karácsonyi finomságok alapanyagainak kiszállításával. Mi azonban bízunk benne, hogy az élelmiszerek év végi zökkenőmentes kiszállítására vonatkozó tippjeink is érdekelhetik olvasóinkat. Ráadásul az év bármely szakában jól jönnek, nem csak karácsonykor.  

Bárki is osztja ki az ajándékokat a környéken, kívánjuk, hogy minden titkos kívánságuk teljesüljön, és az ajándékok mellett élvezzék a szeretteikkel együtt töltött boldog pillanatokat. 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog 2024-es esztendőt kívánunk!