01/08/2023

Már vény nélkül kapható gyógyszereket is házhoz szállít a DODO a BENU Gyógyszertár szakdolgozói kíséretében

A különböző, patikában kapható kozmetikai termékeket, étrend-kiegészítők mellett már vény nélkül kapható nem támogatott gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket is lehet házhoz szállítással rendelni a BENU Gyógyszertár webshopjából, amelyeket a DODO futárjai a BENU Gyógyszertár Budapest Csillag szakszemélyzetével együtt kézbesítenek a vásárlók részére Budapesten. Ezeket a termékeket eddig kizárólag személyesen, a gyógyszertárakban lehetett átvenni, mostantól azonban lehetségessé válik házhoz rendelésük is, annak köszönhetően, hogy egy gyógyszertári szakdolgozó kíséri a kézbesítést végző DODO sofőrt.

Budapest, 2023. augusztus 1. – A jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozás értelmében Magyarországon a vény nélküli kapható gyógyszerek házhoz szállítását kizárólag gyógyszertárak szakdolgozói végezhetik. Ez azt jelenti, hogy a jogszabályváltozás előtt volt lehetőség vény nélkül kapható gyógyszerek, például láz-és fájdalomcsillapító készítmények csomagküldéssel (futárszolgálat által) történő kiszállítására, azonban ezekhez a termékekhez jelenleg csak a gyógyszertárakban, személyesen lehet hozzájutni. Erre a helyzetre jelent megoldást a BENU Gyógyszertár Budapest Csillag és az okoslogisztikai megoldásokat kínáló nemzetközi vállalat, a DODO együttműködése.

A mesterséges intelligencia alapú, aznapi kiszállításra specializálódott, utolsó kilométeres városi logisztikai szolgáltatásokat kínáló nemzetközi vállalat, a DODO, és a BENU Gyógyszertár összefogásával a vásárlók már otthonuk kényelmében is átvehetik az online rendelt, vény nélkül kapható gyógyszereket. A gyógyszertár szakdolgozója elkíséri az online megrendelt termékeket kézbesítő futárt, és ő adja át a csomagot a vásárló részére, így megvalósul a jogszabályban megfogalmazott gyógyszerészi gondozás és a megrendelő megfelelő szakmai tájékoztatást kap a rendelt termékekről, hasonlóképpen, mint egy gyógyszertári átvétel esetén. A különleges együttműködésnek köszönhetően Magyarországon már a BENU Gyógyszertár webshopból is lehetséges interneten keresztül a vény nélkül kapható gyógyszerek házhoz szállítással történő megrendelése.

„A DODO számára az innováció és a fogyasztói igényekhez való folyamatos alkalmazkodás kiemelten fontos. Mindig keressük azokat a megoldásokat, amelyek üzleti partnereink, és az ő vásárlóik számára is hasznosak, kényelmesek és előremutatók. A BENU Gyógyszertárral történő együttműködés révén okoslogisztikai megoldásaink segítségével hatékonyan tudjuk kiszolgálni a vény nélküli gyógyszerek házhoz szállítása iránti igényt”mondta Kordás Sándor, a DODO magyarországi értékesítési vezetője.

_______

További információ:
Gubik Lili
dodo@flowpr.hu
+3620-665-0377

A DODO-ról 

A DODO a modern és környezetbarát városi logisztika szakértője. Adatvezérelt platformjának köszönhetően maximálisan hatékony és pontos aznapi házhoz szállítást kínál partnerei részére. A DODO, mint technológiai és logisztikai vállalat, megbízható és személyre szabott “utolsó kilométeres” szállítási megoldást nyújt olyan vállalati ügyfelek számára, mint a KFC, a Spar, a ROSSMANN, vagy a Falusi Kosár. A jelenleg több mint 2000 futárral és 1250 autóval rendelkező DODO Csehország, Magyarország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Lengyelország és Bulgária számos városában van jelen, hazánkban a többi között Budapesten, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden.  A Deloitte Fast50 szerint a DODO a régió egyik leggyorsabban növekvő vállalata.