25/06/2023

Elsősorban nagy kiszerelésű és már jól ismert termékeket rendelnek legszívesebben házhoz a drogériákból a magyarok

DODO Rossmann

Látványos emelkedést mutat a drogériák online rendeléseinek a száma a DODO és a Rossmann szakértői szerint. Az elmúlt egy évben sikeres együttműködésbe kezdtünk a drogériahálózattal, amely tanulságos tapasztalatokkal szolgált a háztartási termékek kiszállítását illetően. Míg a kisebb vásárlások esetében továbbra is az offline boltokat részesítik előnyben a vásárlók, a nagyobb rendeléseknél és jól ismert termékeknél a vevők szívesebben választják a házhoz szállítást. A legtöbben általában a babatermékeket, például a nagy kiszerelésű pelenkát, törlőkendőket, tápszereket rendelik meg online. Ugyanakkor a hasonló méretben kapható háztartási cikkeket, többek között az öblítő- és mosószereket vagy WC-papírt is előszeretettel rendelik házhoz a vásárlók. 

Az online fogyasztói szokások további növekedése arra sarkall, hogy adatvezérelt logisztikai platformunkat továbbfejlesszük a vásárlók még gyorsabb kiszolgálása érdekében, a korábbinál is szűkebb időablakokkal. Tudjuk, hogy a Rossmann-nál mindig is kiemelt figyelmet kapott a webes rendelések minél gördülékenyebb kiszállítása, az eddigi közös munka eredményei pedig azt mutatták, hogy a vásárlók egyre nagyobb számban kedvelik és használják ezt a lehetőséget. Ez természetesen ösztönzőleg hat a kézbesítési megoldásaink további fejlesztésére is” – mondta Peter Menky, a DODO Group kereskedelmi igazgatója. 

Távolodik az online és offline vásárlások kosárértéke

Az elmúlt három év emelkedő tendenciája jól mutatja, hogy az élelmiszerek, készételek mellett megnőtt a kereslet a háztartási kellékek online beszerzése iránt is. Döntő szempont általában az adott termék kiszerelésének kezelhetősége, rendszeres visszatérő áruk a rendelések között például a babatermékek: pelenkák, tápszerek, amelyekre nap mint nap szükség van és szállításuk méretükből fakadóan nehezebb. Emellett általános az olyan, már jól ismert és bevált háztartási cikkek online vásárlása, amelyekhez nem feltétlenül szükséges, hogy a döntés előtt a vevő személyesen is kézbe vegye, megvizsgálja a terméket. A Rossmannal történő együttműködés során a DODO szakértelmével a nehezebb logisztikai feladatot jelentő, vegyes összetételű csomagok kiszállítása is gyorsan és gördülékenyen zajlik. Okoslogisztikai megoldásainknak köszönhetően az interneten vásárolt termékek akár öt órán belül, egy órás időablakkal kerülnek kiszállításra fővárosi és agglomerációs területeken.

Sűrűbb napokon is zökkenőmentes kiszállítás

A szezonalitás ugyanúgy érvényes online termékekre is, mint ahogy a boltokban megvásárolható árukra. Ilyenek például nyáron a fényvédők vagy karácsonyi időszakban az ajándékcsomagok. Azonban mindkét szolgáltatói oldalról a különböző kuponnapok jelentik a legnagyobb készültséget, amikor a vásárlók rendkívüli akciók keretében kedvezményes áron juthatnak a kiszemelt termékekhez. Ilyenkor jelentősen megnövekedett számban érkeznek be a rendelések viszonylag rövid idő alatt. Az ügyfelek precíz és gyors kiszolgálását a DODO-nál a forgalmasabb időszakokban is garantáljuk, például saját fejlesztésű GAIA szoftverünk előrejelző számításainak segítségével, így az összes jármű a lehető legnagyobb kihasználtsággal szállít annak érdekében, hogy minden időben kiérjen megrendelőhöz.

„A fogyasztók egyre tudatosabban keresik a pénztárcabarát, ugyanakkor kényelmes vásárlási lehetőségeket, erre jó példa a kuponnapok idején tapasztalt, kiugró kereslet a háztartási cikkek online megrendelése iránt. Kimondottan fontos számunkra, hogy ezekben a kiemelt időszakokban is biztosítva legyen a vásárlói elégedettség fenntartása és további javítása. A DODO okoslogisztikai megoldásainak köszönhetően a gyors és pontos házhoz szállítással összefüggő minden kihívást eredményesen tudunk kezelni, legyen szó akár a közúti forgalom alakulásából fakadó, nem várt nehézségekről vagy a rendelések számának hirtelen megnövekedéséről a promóciós időszakokban” – tette hozzá Fürjes Ádám, a Rossmann Magyarország Kft. online marketing csoportvezetője.

Utolsó kilométeres logisztikai megoldást keresel? Lépj kapcsolatba velünk, örömmel állunk rendelkezésedre!